" INVAZIA " !


Sursa : Libertatea.ro  din 07.07.2020
libertatea.ro/stiri/doi-deputati-au-facut-un-scandal-monstru-intr-un-fast-food-din-centrul


"Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă, deputați PSD Vaslui Incidentul a avut loc în această dimineață la un fast-food din Capitală. Unul dintre bărbați a refuzat să-și pună masca de protecție și a început să țipe, moment în care a fost sesizată poliția. Individul se afla alături de un alt bărbat care a avut aceeași atitudine. „În urma discuțiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul sau a manifestat un comportament similar. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2.600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”,
Citeşte întreaga ştire: Doi deputați PSD au făcut un scandal monstru într-un fast-food din Centrul Vechi! Au refuzat să poarte mască și a intervenit poliția

          In mai toate  orasele din intreaga tara - si in imprejurimile lor- este o "invazie" atroce a parvenitismului rural si de orice tip, a lipsei de bun simt, a tupeistilor cu pregatire scolara si educationala paupera, a galagiei, a kitsch-ului, a manelelor, a jegului si a transpiratiei.
       Toti acestia, carora "le canta greierii in  calcaie", in majoritatea lor  provin din medii cu probleme de igiena, eventual, cu apa menajera dramuita, de fapt din colbul saracei Romanii.
      Pentru un pumn de arginti, ei si-au cumparat locuinte la preturi mai mici sau mai mari, masini la mana a doua si  nu fac altceva decat sa isi lase, cam peste tot amprentele insalubritatii morale si ale precaritatii  lor intelectuale.
      Nu au reguli, nu au respect, fata de lege si fata de semeni, multi miros urat, te persifleaza si vorbesc tipand sau te injura, in trafic, la restaurant, la magazinele pe unde merg. La bloc ei isi arunca gunoiul pe unde apuca, unii isi  bat partenerele de viata sau fac petreceri cu  mult alcool prost si cu muzica data la maximum,pana cad din picioare.
     Este de o gravitate inimaginabila ca astfel de indivizi, cu astfel de comportamente au ajuns si in viata noastra politica, de multe ori, transformata de unii ca ei, in fosa septica
     Oameni politici,  unii dintre alesii nostri, mai ales cei ai unor anume  formatiuni, cand a fost sau este  vorba despre reguli, despre pandemie, distantare sociala,  despre purtatul mastilor in locuri publice si cam despre tot este  legal sau de elementar bun simt  au fost mai de fiecare data, incepand cu tribunele Parlamentului si pana in viata sociala cotidiana exemple de sfidare, de grobianism  si de "mistouri" de coltul mahalalei.
     Astazi, din nou, doi deputati din Vaslui, ne-au aratat ca ei - ca si multi altii -ca ei nu au fost alesi pe principii meritocratice, de educatie, de bun simt si de moralitate.
     Multi dintre, acesti  insi au ajuns "reperele" acestor " invadatori "
     Va fi din ce in ce mai greu sa fie eradicate astfel de comportamente pentru ca, din pacate, gradul de penetrare sociala, a acestor elemente, impreuna cu "mostenirea" lor este deosebit de mare.
      Aveti enorma grija, ce veti face la alegerile care urmeaza, macar pentru a minimaliza unele daune evidente.
      Scria Antoine de Saint Exupery - probabil intr-o "limba greu de accesat" pentru cei la care ma refeream mai sus :
     
     "O civilizatie este o mostenire de credinte, de datini si de cunostinte, pe indelete dobandite de-a lungul veacurilor, uneori greu de justificat logic, dar care se justifica singure, ca niste drumuri care duc undeva, pentru ca ele dezvaluie omului propria sa intindere"
       
       
       
          
   



Comentarii