TOTI OAMENII TREBUIE SA FIE APARATI SI SA SE SIMTA IN SIGURANTA






















                  
            In cursul acestei zile a aparut pe fluxul de presa al "Mediafax" un comentariu al Prof. univ. David Daniel (linkul de mai sus), in lucrarea sa " Psihologia poporului roman", unde sub titlul"De ce nu poate Romania impiedica raspandirea coronavirusului" , rectorul universitatii clujene "Babes-Bolyai" explica  cu argumentele psihologului, faptul ca romanii nu sunt dispusi sa respecte reguli si datorita faptului ca simt nevoia sa compenseze izolarea la care au fost supusi cu o  anume libertate( gresit inteleasa )
           De fapt, unii nu cred eu,ca nu sunt destul de maturi sa o faca si pentru ca nu cred sau nu inteleg consecintele, chiar daca acestea sunt expuse in cifre seci, statistice.
          Exista doar o singura sursa de informare cunoscuta, care din motive de protectie a datelor ofera in acceptiunea unora dintre sceptici, mai putine date decat ar dori.
          Altii nu cred in pericol pentru ca ei sunt cei care doresc sa riste pe sanatatea si "in dreptul lor", de cele mai multe ori, fara a se gandi la eventuale consecinte tragice sau din motive pur oportuniste, cum ar fi contaminarea unor semeni, situatie pe care unii o percep  ca un fel de "dauna colaterala" sau pentru ca ei (sau altii ) considera ca orice persoana contaminata ar alcatui un "zid de protectie" impotriva infectarii.
          Unii dintre semenii nostri au trecut prea brusc de la interdictiile starii de urgenta, la libertatile graduale ( poate chiar prea multe ) ale starii de alerta. Aceasta situatie este de natura de a provoca, cele mai grave si mai notabile prejudicii pentru ca in mentalitatea multora, relaxarea inseamna "fara reguli"
          Dispar, desi se cere prin lege, respectarea  regulilor privind portul mastii in locurile publice si distantarea sociala.
          Oameni politici, din dorinta de a fi altfel decat adversarii lor politici, au negat consecintele si au solicitat de la tribuna legislativului sau cu alte ocazii, nerespectarea niciunei reguli, pentru simplul motiv ca regula/regulile nu era/u emanatia lor.
          Rezultatul statistic de ieri este pe masura eludarii regulilor stabilite de lege, iar in continuare cifrele sunt contestate cu  aceasi "frenezie " de unii sau de altii din motivele colportate de o anume propaganda sau din unele ratiuni personale expuse mai sus.

            Bilant Covid 19 la 11.07.2020
            Infectati   :     698
            Decedati   :       24

        Motivele mai sus invocate de Prof. D.Daniel, cat si cele la care m-am referit si eu, ma determina  sa invit factorii decidenti din Romania sa ia URGENT cele mai corecte si documentate masuri, cu explicitarea detaliata in toate mijloacele media  a motivatiei stiintifice si a tuturor ratiunilor de stat ce rezulta  pentru a nu mai lasa la indemana oricui posibilitatea negarii si mistificarii propagandistice, pentru ca persoanele expuse sa nu se simta in continuare amenintate.
        Indiferent de pareri,  cu respectul cuvenit, chiar dca s-ar putea  sa nu fie inteles,consider ca Romania si toti romanii, merita sa se simta in siguranta.
        Consider castatul trebuie sa intreprinda orice este necesar pentru ca ziua de maine, pentru ca zilele ce urmeaza acesteea sa fie mai bune si mai sigure.
        Multumesc pentru intelegere ! 

         













Comentarii