FARA DIRECTIE INSPRE... NEANT !

           
             Se schimba vremurile, dar "actorii de rahat" care ne-au bantuit vietile , raman inca pe pozitii si prostesc in continuare, oamenii cu pregatire precara sau pe  cei  care vor sa auda numai anumite lucruri, pe care ei nu se zgarcesc sa le afirme.
             Fostii secretari de partid, de sindicat,  acele persoane cu "origini sanatoase", oricat de  minusculi ar fi fost, scoliti in agitatorica maselor, devin vecini cu tine, cam pe unde te muti sau te duci ,caci mizeria, prostia si impostura, migreaza tot timpul in cautarea unor noi terenuri propice pentru  a cangrena societatea contemporana sau pentru a-si exercita influenta nefasta.
            Daca cineva este nemultumit de ceva, vine "nea Costica" care  discuta cu rabdare si sfatosenie  cu credulul. Pare "baiat bun" si serviabil. De aceea el, imediat acapareaza  cu "vrajeala" pesoanele cu pregatire subtire              
              "Scolit pe  la organizatia p.c.r, din fabrica" sau mai stim pe la ce cursuri de partid ori sindicale, fostul agitator , promite  marea  cu sarea pentru a pune mana pe ceva influenta, macar la bloc sau mai stiu eu unde, pentru ca aceia  de simplu pesedist ii este cam insuficienta.
              Trebuie sa isi expuna si el punctul de vedere lipsit de consistenta, " sa se dea mare", eventual, declinandu-si o functie importanta, in care nu  va putea accede niciodata  sau "sa se dea important", asa ca pe vremuri cand aveai nevoie de o pila pentru  o butelie sau pentru o casa.
              Cu cat sunt mai multi "fraieri"- si sunt destui, din nefericire -  cei care ii asculta palavrageala  de doi bani, presarata de promisiuni desarte , cu atat se simte el mai implinit si mai gadilat in orgoliul sau de vechi mancator de rahat educat in comunism.
              Sustinerea naivilor il ajuta ( si asta si cauta de fapt !) sa isi  consolideze o  pozitie, din care  ar putea incerca sa faca o bisnita din care sa sa ii "iasa"  ceva lui si alor sai.
... si apoi, la fel  ca la "1 mai muncitoresc", bautura, gratarul, trancaneala  si glumele de mahala  pentru a parea simpatic si de gasca si  pentru a mai " racola " pe cineva in "oastea sa": ceva creduli, fraieri, nemultumiti sau  bautori pe "daibogi"
             Si uite, asa, pana "o va face de oaie",(pentru ca doar atat il duce tartacuta) vechiul muncitor-activist, va aduna langa el, niste persoane, care la prima nemultumire, il vor trada sau il vor reclama pe  nu stiu unde, asa cum a fost tradat si mentorul sau, "Cismarescu", de oameni "fara nicio directie", dar satui de mizeria socialista, pe care si acela i-a crezut inregimentati, obligati si loiali unui crez impotent, imbecil si demagogic.
            Sa speram ca ora platilor va sosi curand si ca ne vom desprinde  de  " balastul " care de ani buni atarna atat de greu, de grumazurile unora
            Sanctiunea morala a condamnarii la uitare, trebuie pusa urgent in aplicare pentru ca exista - sunt sigur - si o demnitate a naivilor... dar pana atunci, se pare, ca ei trebuie sa inteleaga costurile reale ale credulitatii si ale naivitatii.
            Viata este aspra de multe ori si face chiar victime colaterale !

Comentarii