DEMOCRATIA NU TREBUIE PERICLITATA DE NIMENI


Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare. Acuzaţiile: luare de mită pentru reabilitarea blocurilor

SURSA :Adevarul.ro

Citeste mai mult: adev.ro/qdtaek  

         " Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, a fost condamnat pe fond la 6 ani şi 6 luni de închisoare într-un dosar de corupţie de pe rolul Tribunalului Dolj. Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă mai are o condamnare nedefinitivă de 8 ani de închisoare la Înalta Curte."

          Pesedistul condamnat la 8 ani inchisoare, printr-o prima sentinta pentru o serie  de "matrapazlacuri" cunoscute ( si comentate in presa ), fost consilier  in cel mai de trista amintire guvern, condus de cel mai de trista amintire premier, numit si Viorica Dancila, a suferit o noua condamnare ( nedefinitiva ) de 6 ani si 6 luni inchisoare ( cu executare ) de data aceasta pentru infractiunea de luare de mita. 
         Dupa cum stiti, este vorba de persoana care  din postura de condamnat  a devenit  autorul si "intemeietorul" multor  ineptii fiscale inserate in Codul Fiscal  conceput si redactat de acesta,  sub directa sa indrumare , dupa cum afirma multi  dintre specialistii in fiscalitate.
         Nu putem comenta, cum este  corect si deontologic, de fapt, justetea unor condamnari, necunoscand actele si lucrarile dosarului si mai ales in cazul unor hotatari inca nedefinitive.
        Totusi,  dupa atata timp, nu incetam sa criticam si sa discutam  cu aceasi asprime in ton, cum astfel de persoane, cu condamnari pot ajunge in partide, in guverne, in interiorul si in conducerea unor autoritati  ale statului, dar mai ales, cum acestea, pot  sa  ajunga sa contribuie la conceperea legislatiei sau sa indrume persoane desemnate in acest sens.
        Tragem un nou semnal de alarma cetatenesc si moral pentru a se lua legal toate masurile pentru ca in interiorul niciunei institutii a statului sa nu mai fie "protapiti "astfel de oameni.
        Pentru aceasta legiuitorul este obligat sa se grabeasca sa promoveze legislatia necesara si potrivita, astfel cum a promis.
        Continuandu-se cu astfel de practici, nu se face  altceva  decat  sa  se puna la indoiala insasi democratia, legalitatea legilor si a actelor emise  sub directa lor obladuire. 
       In fapt, prin acestea  se  produce o grava abatere de la  drumul pe care a hotarat se se angajeze in cea mai mare parte poporul  nostru



Comentarii