C-ASA-I LA NOI !

       1.Parlamentarul Ionut Mosteanu - USR spune una tare, dar fata de desfasurarile si strategiile actuale, comica, chiar daca cu eventuale  mari posibilitati de reusita :
      - Daca Liviu Dragnea ar iesi din inchisoare, inainte de alegeri si daca ar candida in Teleorman din partea PNL, sustine deputatul ar castiga alegerile la  scor "bine merci".
       Daca nu dorim sa sustinem ineptii comice atat de mari, am putea afirma doar ca, daca el ar candida pentru orice formatiune politica, ar castiga alegerile "la pas"
      Ce ne dovedeste aceasta :
      a/incultura si dezinformarea unei bune parti a electoratului
      b/saracia unei parti a electoratului, care poate da nastere la alte "manevre" pe fondul unui "conservatorism" nedorit, dar bine  impamantenit
     c/segment social manipulabil din cauza motivelor  de mai sus

     2.Forta Nationala, partid infiintat de controversatul si atat de hulitul Teodor Melescanu, intre timp retras de la presedentia formatiunii pentru " a lupta  alaturi de populatie impotriva Covid 19 " ( nu ne-a explicat cum, dar ... poate dsa. este inzestrat cu puteri supranaturale), de fapt partidul " tradatorilor transfugi " de la A.L.D.E, avand doar trei parlamentari castiga o droaie de bani de la statul roman, cu" ajutorul " unei legi proaste si a  contribuabilului autohton".
      -Formatiunea in cauza, primeste cca.250.000 Euro pe an, cca.20.000 Euro lunar.
     De ce ?
     Legea este gresit facuta, cu "largi posibilitati de ajutorare financiara statala" pentru formatiuni lipsite de reprezentativitate politica. Ele - in general -  sunt alcatuite din parlamentari inactivi, dar cu o mare inregimentare fata de conducere si de "locomotiva" la care se remorcheaza. Motivul este  simplu si arhicunoscut : astfel de partidulete nu pot fi decat "remorcile "cuiva mai puternic, iar la vot isi cer si ele "tainul"  .
    Ar putea fi  concluzia :
   " Toate dezastrele noastre politice vin in mod logic de la incercarile trecute de a scapa de justitie, asa cum prabusirea unei parti din casa noastra, se datoreaza unui defect de fundatie"
Ralph Waldo Emerson  - Eseuri : Forte externe
     
      

Comentarii