1/VESTI BUNE PENTRU UN NOU VACCIN 2/ POVARA CELOR CCA.80 DE MILIARDE

sursa : ziarulfinanciar. ro

Rezultate Căutare

                1/   O PRIMA VESTE BUNA VINE DE LA UNIVERSITATEA OXFORD

               "Un vaccin anticoronavirus dezvoltat de Universitatea britanică Oxford activează sistemul imunitar şi pare a fi sigur, deşi generează unele efecte adverse, arată rezultatele testelor clinice preliminare, potrivit BBC News.

                Teste clinice la care au participat 1.077 de persoane arată că vaccinul a activat anticorpii şi globulele albe care pot contracara coronavirusul.

                Concluzile sunt promiţătoare, dar este prematur să se ştie dacă vaccinul oferă suficientă protecţie. Teste clinice mai ample sunt în curs.

                Autorităţile medicale britanice au comandat deja 100 de milioane de doze ale potenţialului vaccin."
              
                Sa speram ca acest vaccin va fi cel de care are atata nevoie umanitatea si ca va trece cat mai reped posibil e toate etapele legale pana la omologare pentru a putea  fi pus la dispozitia sanatatii internationale.
                Deja sunt mult   prea multe victime in lume !

               
                2/ Romania ar putea accesa 79, 9 miliarde de euro de la UE
           ( din care 100 milioane de euro sunt repartizate pentru un nou vaccin)     
 
                 Din nefericire de ani de zile avem probleme enorme cu gradul de absorbtie al  banilor comunitari cea mai mare suma absorbita de noi fiind de 12.000.000 Euro in perioada 2010-2014
                 Trebuie rezolvate cat mai repede incompetenta si amatorismul care nu ne-au permis o absorbtie corespunzatoare a fondurilor comunitare.
                  Aceasta defectiune, caci este una enorma, trebuie eliminata de guvern, iar Parlamentul trebuie sa ajute prin conceperea unor prevederi legale care sa permita o cat mai buna absorbtie de bani, care, de  fapt, sunt singura sursa si resursa spre refacerea economica.
                  Aceste probleme nu mai sunt probleme de partid, ele au devenit problemelele  Romaniei si deci, ele trebuie tratate ca atare,  indiferent ce uneste si ce  desparte politicienii.
                  Acest fel de abordare  trebuie sa devina politica nationala a  Romaniei !
                             

     

Comentarii