UNA VORBIM . . .

            Se spune ca   in  primii  ani ai socialismului,  Zaharia Stancu s-a  grabit sa"vireze", de la "Curentul"(ziar cu patronat capitalist) la oficiosul Partidului Munctioresc Roman , cunoscutul ziar   "Scanteia".
            Zaharia Stancu avea "obiceiuri proaste" pentru acea perioada si mai ales, fata de noii sai "stapani" din clasa muncitoare: fuma tigari de foi americane .
             Tudor Arghezi, intotdeauna cu ironia pregatita, dar si pentru ca nu il avea" la suflet" pe Zaharia, il vede intr-una dintre zile pe acesta fumand o tigara de foi americana si salutandu-l pe culoarul redactiei ii spune emfatic : "maestre una vorbim si alta fumam" !

              Actuala guvernare  liberala, care in vremuri de stare de urgenta si  chiar si acum,  in stare de alerta   a perorat si peroreaza reguli precum distantarea sociala si purtarea mastilor, a fost "prinsa" la ziua de nastere a premierului, fara masti si manusi,  de fapt fara a respecta regulile pe care aceasta insasi le-a instituit.
         Dupa ce au fost surprinsi cu "chilotii in vine" ,premierul si ceilalti lideri liberali, au inceput o rusinoasa "sarabanda" a autodenunturilor.
         Intrebarea care ar fi pe buzele multora - opozanti sau chiar   simpatizanti liberali - ar fi : 
 Care lege ar trebui respectata ?
( prevederile respinse si ironizate de pesedisti  si de acolitii lor sau legea pe care chiar initiatorii ei au aratat ca nu o respecta)
          Pana la urma premierul si ai sai liberali, nu au facut altceva decat sa  ne arate ca una se vorbeste in media sau pe la  diverse tribune si ca altceva  se respecta, chiar daca a incercat jalnica stratagema a autodenuntului, de fapt, un fel de "dregere a busuiocului"
         
          Intrebarea adresata dlui.Orban ar fi :

          Cui foloseste "legea" dublei  masuri ?
          
            

Comentarii

  1. Nu poti intreba un smecher de legea dublei masuri pentru ca nu stie ce este

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru lectura,
      De fapt, nu exista o "lege" a dublei masuri, in sens juridic,
      De fapt aceasta era doar o figura de stil, pentru a dovedi cat de periculoase sunt astfel de abordari

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi sterse
Asteapta moderare: