BLESTEMUL AMERICAN ?

      Statele Unite, sub conducerea actualului presedinte, traverseaza una dintre cele mai negre perioade din existenta sa.Aceasta situatie, dupa cum afirma multi dintre politologi si jurnalisti este cazata de caracterul  si lipsq totala de viziune a celui de al 45-lea sef al statului.
       Presedintele Trump, in majoritatea comentariilor de specialitate si in multe dintre mintile americanilor simpli este perceput ca un personaj cu o multitudine de insusiri negative, toate creind in timp un imens numar de prejudicii tarii, poporului si rolului american in echilibrul de forte mondial,cu precadere in apararea securitatii mondiale.
       El este considerat un mincinos endemic despre care jurnalistul Razvan Corneteanu afirma intr-un articol ca "orice fraza a sa contine o minciuna la cinci cuvinte rostite".
       Una dintre cele mai grele si grave tare care i se retin este cea de a fi "vandut rusilor"
        Perceptia publica il retine ca pe o persoana perversa, prefacuta, mincinoasa, cu un comportament  egocentric, lipsita de scrupule si de maniere in atingerea scopurilor urmarite.
        Apare zugravit de mai toata presa in cele mai inchise culori, reprosandu-i-se ca este prost crescut, misogin, afemeiat si, mai ales ca  este rasist si paranoic  
        De fapt, intregul sau comportament este vazut ca o pata asupra Americii si este  de maniera sa il defineasca ca, fiind cel mai lipsit de calitati presedinte american din istorie.
         Mai in gluma, mai in serios se afirma ca numarul cu ghinion pentru americani, nu mai este numarul "13", ci numarul "45"
        Ieri, cu ocazia incidentelor care zguduie SUA datorita comportamentului brutal al politiei, ce au dus la moartea unui cetatean  american de culoare, acelasi "s-a dat din nou in stamba", atragandu-si oprobriul deoarece a  laudat brutalitatile si activitatea agentilor din Secret Service pentru inabusirea protestelor si s-a laudat cu emfaza in legatura cu dotarile acestora si cu cainii.
         Consecintele acestei guvernari sunt -se pare-  de o gravitate maxima, atat pentru politica interna (numai daca ne gandim la gestionarea dezastruasa a COVID 19 din ultima perioada) cat si pentru rolul Americii in politica internationala de garant al pacii si de prezervarea securitatii mondiale, la rolul sau conducator in NATO.

         

   
       

Comentarii