ADEVARURI ROSTITE, CARE AU RAMAS DOAR LA NIVEL DECLARATIV

        Mi-a si imi place sportul - cu precadere sportul rege - si inca  alte cateva sporturi.
         In Romania sportul, in general si sportul rege, au ca baza de functionare  o legislatie informa, aducatoare de prejudicii. Ea este permisiva pentru organele administratiei locale si cu posibilitati enorme de fraudare a legislatiei financiare si nu numai  de catre acesteea.
        Deficientele legislative  despre care faceam vorbire sunt de natura sa ofere unor finantatori sau pseudofinantatori, mari oportunitati sa  isi sporeasca averile si sa fenteze legislatia.
        Psuedosponsorizarile, banii pierduti sau castigati  pe trasee sinuase, "comertul" cu sportivi ca la oborul de vite, cu sume nedeclarate, declarate fals sau ascunse abunda in activitati care prin natura lor, reclamau fair-play-ul.
         Finantatorii afirma ca ei sunt platitori de taxe si de impozite catre stat. Probabil ca nu mint, dar toata lumea isi pune intrebarea legitima daca acestea se refera la sumele reale rezultate din activitati sau din tranzactii.
          Insusi creerea unui asemenea dubiu arunca serioase umbre asupra legislatiei si asupra sinceritatii actorilor aflati in joc.
          Au fost facute comentarii, au fost spuse ori scrise pareri cu carul, au existat si exista opinii pro sau contra, dar daca vom continua numai cu discutii sterile si daca nu se vor lua masuri legale concrete si corecte, vom ajunge in situatia in care pacaleala  si arbitrariul astfel institutionalizate, vor dauna efectiv  societatii, aflata dupa o criza majora, cat  si in mare parte bugetului de stat



Comentarii