SPECTACOL JALNIC, GROTESC IN PARLAMENTUL ROMANIEI

                     O zi deosebit de grea- si in acelasi timp (DIN NOU) rusinoasa - pentru Parlamentul Romaniei.
                     Am asistat astazi la un spectacol grotesc, desprins parca de undeva din tarile bananiere, eroul principal al acestuia, fiind viceperesedintele Camerei Deputatilor, deputatul PNL, Florin Roman.
                    Conform regulamentului sedintelor comune ale camerelor, acestea sunt conduse de  catre presedintii acestora.
                    Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban a lipsit de la sedinta, dar era la prezidiu prezenta Presedintele Camerei, Anca Dragu.
                    Microfonul prezidiului, la care se afla si presedintele senatului a fost confiscat in mod abuziv de catre deputatul Florin Roman, care fiind doar vicepresedinte al Camerei Deputatilor nu avea calitatea(decat in lipsa celor doi presedinti) sa conduca sedinta camerelor reunite, avand  in vedere prezenta presedintelui camerei superioare.
                  Pe fondul  citirii regulamentului de catre deputatul userist, presedintele AUR, Gheorghe Simion, impreuna cu alti colegi de partid au mers la prezidiu si au facut presiuni, inclusiv pe fondul unor invective pe care le proliferau, astfel ca deputatul penelist dupa mai multe incercari de a conduce dezbaterile a fost obligat sa paraseasca sedinta .
                S-a incercat introducerea ca punct suplimentar pe ordinea de zi a unui program de vot al motiunii, care a fost respins printr-o posibila intelegere intre penelisti, pesedisti si udemeristi.
              Pare o reinventare a unei noi coalitii de tip USL, mai ales pe fondul linistii afisate de presedintele republicii.
              Un spectacol jenant pentru o Romanie a secolului al XXI-lea, un "spectacol" care dovedeste, inca o data, daca mai era nevoie, ca pe agenda alesilor, "prostimea" care i-a votat, chiar nu conteaza.
              Pe fondul scumpirilor atat de cunoscute, premierul intelege doar sa isi sponsorizeze primarii cu drept de vot la congresul ce va avea loc pentru a fi desemnat presedinte de partid si implicit pentru a pastra functia de premier.
             Premierul, care macar prin omisiunea de a declara amanunte din trecutul sau american, apare in imaginea generala, ca fiind unul de o factura imorala pare a fi sustinut de o ampla "coalitie de partid" si nu numai.
             Se pare ca singura regula care ii guverneaza activitatea sa, cat si a grupului sau, este "batutul din picior" si eludarea unor dispozitii legale, precum cele privind anumite demiteri sau cele privind tergiversarea solutionarii de catre Parlament a motiunii  de cenzura cu care a fost sesizat. Aceasta se intampla, desi CCR a statuat, inca din 2010 in mod contrar, printr-o hotarare pronuntata la acea data . 
            S-a incercat si se incearca  eludarea atributului constitutional  al Parlamentului de a controla  functionarea  guvernului, iar motiunile de cenzura sunt tocmai astfel de instrumente.
            Acesta este peisajul jalnic al Romaniei politice de astazi.
            Ne place sau nu, multi dintre noi, suntem ( a cata oara ?) din nou vinovati.
            Cine nu recunoaste sau cui nu ii place, atunci "sa dea cu piatra" !
                    

Comentarii